Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij

Werkcode: 309 904 Kopieer de werkcode

WatercolorWall profielfoto Oude deur in Venetië. Aquarel schilderij met een focus op het stedelijk verval.

Venetië is een zeer oude middeleeuwse stad. Veel gebouwen en fundaties rotten langzaam weg of zinken langzaam naar de bodem van de Adriatische zee. En zo ook deze grote groene deur waar ik langs vaarde tijdens een gondeltocht in één van de vele kanaaltjes die Venetië rijk is. Het originele beeld is een fotobeeld die ik maakte vanuit de gondel. Door vanuit een laag perspectief te fotograferen, kreeg de oude poort een zeer krachtige en grootse uitstraling.
De schilderij toont het stedelijk verval met oude elementen en roestige kleurcontrasten bestaande uit aardse en groene tinten. De zichtbare erosie zoals de afbrokkelende pleisterwerk, bakstenen, roestige ijzer en het felle ultramarijne water geeft het schilderij het echte Venetiaanse sfeertje.
Het oude architectuur, de kleurcontrasten en de mooie details spraken mij erg aan om het fotobeeld in mijn atelier te vertalen tot een aquarel schilderij.
Het originele schilderij is geschilderd op 300 grams aquarelpapier.

Dit werk wordt aangeboden door WatercolorWall

Welkom bij WatercolorWall. Dé winkel voor unieke hand geschilderde aquarellen vanuit het atelier van kunstschilder en grafisch ontwerper Ricardo Bouman. Ricardo is een aquarellist met een passie voor reizen en het ontdekken van mooie landschappen, steden en architectuur. Op het gebied van schilderkunst schildert hij graag 'realisme in een illustratief jasje' alsook impressionisme en abstracte kunst.

Ricardo schildert al ruim 25 jaar met aquarel en vertaald zijn eigen reiservaringen tot schilderijen en illustraties. Het schilderen doet hij op de traditionele manier, waarbij het hele process op handgemaakte wijze wordt uitgevoerd. Van het spannen van het aquarelpapier, schetsen van de compositie tot het schilderen met waterverf. Het werk wordt vervolgens in hoge resolutie gefotografeerd, waardoor het schilderij in hoge kwaliteit beschikbaar is als artprint op een gewenste formaat.

Ricardo schildert zowel artistiek als illustratief waarbij verschillende schildertechnieken en stijlen worden toegepast. Zijn onderwerpen hebben veelal een connectie met de natuur, een emotie of een locatie die hij zelf bezocht heeft.

Benieuwd hoe Ricardo schildert? Bekijk de making-of films van zijn aquarellen op: https://www.youtube.com/@watercolorwall

Zijn werk is hier verkrijgbaar als wanddecoratie op diverse materialen en formaten.

Meer weten over WatercolorWall?

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.696 klanten geven ons een 4,7 / 5

Katy
Nederland
5 / 5

Prettig
Duidelijke mail over je bestelling. Goed te bereiken. Netjes verpakt en een heel mooi schilderij

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2020
Marga
Nederland
4.5 / 5

super kwaliteit
We zijn uiterst tevreden, en het heeft een prachtige plaats gekregen in onze woonkamer. Het was onbeschadigd, dankzij de geweldige verpakking. Zeer bedankt voor het geweldige werk wat jullie hebben geleverd .

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2019
J.
Nederland
5 / 5

Geweldig bedrijf met goede kwaliteit schilderijen. En snel geleverd.

Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in juli 2018
D Lok
Nederland
3.5 / 5

Top
Dan wil een werk aan de muur en dan komt het wat Dus via via bij werk aan de muur terecht gekomen en ja dan komt het de keus wat er is veel Veel van allerlei afbeeldingen en als je er dan 1 gevonden hebt dan ook nog veel mogelijkheden van grote ,lijst,materiaal en noem maar op Gelukkig hebben ze veel hulpmiddelen om je te helpen Eindelijk beslist maar wilde het wel op bepaalde datum hebben dus gebeld en het werd prima geregeld kortom top

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2022
Wil
Nederland
5 / 5

Niets op aan te merken!
Bestelling, mailcontacten, en levering waren bijzonder prettig. Dit is mijn eerste kennismaking met Werk aan de Muur en alles was 100% in orde.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2021
Wilna Spaaij van Commenée
Nederland
5 / 5

Prachtig.
Prachtig, met veel zorgvuldigheid gemaakt en verstuurd.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2022
Sjon
Nederland
5 / 5

geweldig
Goede verzending, prachtig exemplaar

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2021
Tineke
Nederland
4 / 5

Complimenten aan de medewerkers van Werk aan de Muur
De kennis en kunde is absoluut het vermelden waard. Er komt bij dat de vriendelijkheid van de medewerkers buitengewoon op prijs wordt gesteld.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2021
hans hofmeijer
Nederland
4 / 5

het behang ziet er goed uit.
We hebben een punt van aandacht: de kleuren komen niet helemaal overeen met de kleuren op de site. Ze zijn ons inziens wat lichter.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2021
Marian Kool
Nederland
5 / 5

Werk aan de Muur is een aanrader! De app om je werk virtueel op te hangen is top. Tussen bestellen en leveren krijg je per mail leuke info en tips en word je op de hoogte gehouden van de status van je bestelling. Het schilderij (voor in de tuin) voldoet helemaal aan onze verwachtingen. Wat ons betreft is dit niet de laatste bestelling bij Werk aan de Muur.

Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in augustus 2021
Michel
Nederland
5 / 5

Goed, snel betrouwbaar, nette prijzen, enorme keuze
Kan het iedereen aanbevelen, goed gebouwde frames, makkelijk op te hangen.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2021
Ruud, Bed en Breakfast Van Gogh
Nederland
5 / 5

perfecte kwaliteit, Beloofde producten komen 100% overeen met de geleverde producten

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2019

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop dit moderne kunstwerk Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij van WatercolorWall op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
186,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden