Werkcode: 309904

Oude poort in Venetië - Aquarel schilderij

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
100 gratis verzending!
Oude poort in Venetië - Aquarel schilderij van - Wereldkaarten.Shop -

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Voor een close-up van dit kunstwerk klik je op de foto.
Oude poort in Venetië is een aquarel schilderij, gemaakt door Ricardo Bouman uit Zoetermeer.

Venetië is een zeer oude middeleeuwse stad. Veel gebouwen en fundaties rotten langzaam weg of zinken langzaam naar de bodem van de Adriatische zee. En zo ook deze grote groene poort die ik tegenkwam tijdens een mooie gondeltocht in één van de vele kanaaltjes die Venetië rijk is. Het originele beeld is een fotobeeld die ik maakte vanuit een gondel. Door vanuit een laag perspectief te fotograferen, kreeg de oude poort een zeer krachtige en grootse uitstraling.
De schilderij toont oude elementen met mooie kleurcontrasten met aardse- en groene tinten. De zichtbare erosie zoals de afbrokkelende pleisterwerk, bakstenen, roestige ijzer en het felle ultramarijne water geeft het schilderij het echte Venetiaanse sfeertje.
Het oude architectuur, de kleurcontrasten en de mooie details spraken mij erg aan om het fotobeeld in mijn atelier te vereeuwigen tot schilderij. Het originele schilderij is onderdeel van mijn privé collectie.

Over - Wereldkaarten.Shop -

- Wereldkaarten.Shop - profielfotoWereldkaarten.Shop heeft een unieke collectie met wereld- en landkaarten designs, gemaakt in eigen ontwerpstudio en kunstatelier. De gehele collectie betreft het werk van Ricardo Bouman, een ontwerper en illustrator uit Zoetermeer met passie voor reizen, analoge- en digitale illustratie en schilderkunst.

In zijn vrije tijd illustreert hij moderne en artistieke wereldkaarten, land- en stadskaarten en schilderijen van (vooral) middeleeuwse stadsgezichten, zoals Venetië en Canterbury.
Zijn favoriete medium is aquarelverf, maar schildert ook graag met acrylverf, gouache, ecoline en inktsoorten. Ook maakt Ricardo collages met natuurlijke materialen. In 2018 heeft hij een Wereldkaart gemaakt dat uit honderden koffiebonen bestaat. Bekijk dit werk hier: https://bit.ly/2wNjGxC

Alle originele schilderijen worden in hoge resolutie gefotografeerd en dit betekend haarscherpe prints met levendige en contrastrijke kleuren die in grote 'wandvullende' formaten beschikbaar zijn. Denk hierbij aan een print op behang of een print op doek met Akoestische werking.

Wereldkaarten.Shop steunt in samenwerking met Werk aan de Muur het CARE Noodhulpfonds met de verkoop van de CARE Wereldkaart.
Lees alles over deze wereldkaart-hulpactie op https://www.carewereldkaart.nl

Bezoek ook de Wereldkaarten Webshop op: https://www.wereldkaarten.shop

Alle werken