Werkcode: 467870

Texel Landkaart | Aquarelschilderij

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
109 gratis verzending!
Texel Landkaart | Aquarelschilderij van - Wereldkaarten.shop -

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Elke dag genieten van het mooie Waddeneiland Texel?
Dat kan nu met deze hand geschilderde landkaart als sfeervolle wanddecoratie.

Cartografische kunstschilder Ricardo Bouman schildert wereldkaarten, landkaarten en stadsgezichten en heeft er dit keer voor gekozen om zijn favoriete Nederlandse vakantiebestemming te schilderen als landkaart. Zijn eerste bezoek aan het eiland was in 2003 en hij bezoekt het minstens 1x per jaar om er lekker te wandelen, fietsen en om mooie landschapsfoto’s te maken.

Met een satellietfoto als uitgangspunt begon hij eind 2018 met het illustreren van de kaart op aquarelpapier op een formaat van 60x140cm. De kaart is voor het grootste gedeelte ingekleurd in aquarel. Dt zijn vooral de weilanden en de Waddenzee. De kustlijn (met een zichtbare branding) zijn geschilderd met olieverf en alle wegen zijn ingetekend met een zwarte fineliner.
Deze landkaart is dus volledig met de hand geïllustreerd en heeft een mooie illustratieve uitstraling dat past in vele interieurstijlen.

Het schilderen van deze kaart moest gewoon goed gebeuren. Ricardo heeft ruim 6 maanden geschilderd om dit kunstwerk helemaal naar zijn wens te maken.

Het schilderij is vervolgens gefotografeerd in hoge resolutie en digitaal geoptimaliseerd op het gebied van helderheid, contrast, witbalans en kleine retoucheringen. Door deze professionele bewerkingen ben je gegarandeerd van een top(opgrafische)kaart van grafische kwaliteit.

Over - Wereldkaarten.shop -

- Wereldkaarten.shop - profielfotoWereldkaarten.Shop heeft een unieke collectie met wereld- en landkaarten designs, gemaakt in de ontwerpstudio en kunstatelier van Ricardo Bouman.
Ricardo is een grafisch ontwerper uit Zoetermeer met een passie voor reizen, illustreren, fotografie, topografie en schilderkunst.

Ricardo schildert voornamelijk landschappen en stadsgezichten van locatie die hij zelf heeft bezocht. In 2016 is hij gestart met het illustreren van cartografische kunst en groeide uit tot een webshop met een unieke kaartencollectie. Ricardo creëert wereldkaarten, land- en stadskaarten in zowel moderne als artistieke stijlen.
Zijn favoriete medium is aquarel, maar ook schildert hij graag met verf- en inktsoorten en maakt hij collages met natuurlijke materialen.
Een mooi voorbeeld hiervan is zijn 'Wereldkaart van echte Koffiebonen' die u hier kunt bekijken: https://bit.ly/2wNjGxC

Al zijn designs zijn in hoge resolutie gefotografeerd en digitaal geoptimaliseerd voor het beste printresultaat op zowel klein- als grootformaat prints.

Voor meer informatie bezoekt u de officiële webshop op:
https://www.wereldkaarten.shop

Alle werken