Texel | Landkaart Schilderij met blauwe zee

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 467870
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
109 gratis verzending!

Omschrijving

Klik op de foto voor een close-up van de kaart.
Elke dag genieten van het mooie Waddeneiland Texel?
Dat kan nu met deze hand geschilderde landkaart als sfeervolle wanddecoratie.

Cartografische kunstschilder Ricardo Bouman schildert wereldkaarten, landkaarten en stadsgezichten en heeft er dit keer voor gekozen om zijn favoriete Nederlandse vakantiebestemming te schilderen als landkaart. Zijn eerste bezoek aan het eiland was in 2003 en hij bezoekt het minstens 1x per jaar om er lekker te wandelen, fietsen en om mooie landschapsfoto’s te maken.

Met een satellietfoto als referentie begon hij eind 2018 met het illustreren en schilderen van de kaart op een grootformaat van 60x140cm. De kaart is voor het grootste gedeelte geschilderd in aquarel. Dit zijn o.a de weilanden, duinen en de Waddenzee. De kustlijn (strand en de branding) zijn geschilderd in olieverf. Alle wegen zijn ingetekend met een zwarte watervaste fineliner.
Deze landkaart is volledig met de hand geïllustreerd en heeft een bijzondere illustratieve uitstraling dat mooie past in heel veel interieurstijlen.

Het schilderen van deze kaart moest gewoon goed gebeuren. Ricardo heeft ruim 6 maanden de tijd genomen om dit kunstwerk helemaal naar zijn wens te schilderen.

Het schilderij is vervolgens gefotografeerd in hoge resolutie en digitaal geoptimaliseerd op het gebied van helderheid, scherpte en contrast. Door deze professionele bewerkingen ben je gegarandeerd van een top(ografische)kaart van de beste kwal

Over - Wereldkaarten.shop -

- Wereldkaarten.shop - profielfotoWereldkaarten.Shop creëert bijzondere artistieke Wereldkaarten en Landkaarten.
De persoon achter dit werk is Ricardo Bouman, een grafisch ontwerper uit Zoetermeer.
In zijn ontwerpstudio creëert hij handgemaakte cartografische kunstwerken met onder andere verf- en inktsoorten. Ook illustreert hij digitale kaarten in moderne stijlen.

Ricardo is al van jongs af aan creatief bezig met aquarel en schildert o.a. landschappen en stadsgezichten. Door zijn interesse in reizen en topografie is hij in 2016 gestart met het maken van Artistieke Cartografie. Dit groeide uit tot een unieke collectie, bestaande uit moderne en artistieke kaartendesigns, geschilderd met aquarel, acrylverf- en inktsoorten of als collage met natuurlijke materialen, zoals zijn 'Wereldkaart van Koffiebonen' die u hier kunt bekijken: https://bit.ly/2mQIraK

Lees het interview van Ricardo Bouman over zijn artistieke cartografie op de Werk aan de Muur Beeldmakers Blog op: https://bit.ly/2mp8nqY

Alle originele schilderijen en illustraties zijn in hoge resolutie gefotografeerd en digitaal geoptimaliseerd voor mooiste resultaat aan de muur op je gewenste formaat en materiaalsoort.

Wereldse groet,

Ricardo Bouman | https://www.wereldkaarten.shop

Alle werken